20 oktober 2023
19:30

HC Örnen/Örebro HU

Referat: Kumla HC:2 - HC Örnen/Örebro HU

HC Örnen tog med sig samtliga tre poäng hem till Örebro efter fredagens bortamatch mot Kumla HC 2. Segersiffrorna skrev till 4-9 i HC Örnens favör.

HC Örnen får en väldigt bra start på matchen när man redan efter 01:43 gör 0-1 efter att Axel Gisslen har öppnat kvällens målskytte. Det är HC Örnen som har det mesta av spelet och man uppvisar ett bra och snabbt anfallsspel där man i långa stunder parkerar i Kumlas zon, dock är man något ineffektiva i sina avslut och man har det svårt att få in pucken i nät. Vid några tillfällen blir det lite väl avslappnat och då gör man också några misstag när man inte helt och hållet är vaken. Efter ungefär halva perioden kan också Kumla kvittera då man lyckas komma till ett halvt friläge, vilket man förvaltar på bästa sätt och sätter 1-1. Innan perioden är slut kan dock HC Örnen återigen ta ledning när Tobias Bergström sätter 1-2 med endast 10 sekunder kvar av den första perioden.

I den andra perioden fortsätter HC Örnen att ha det mesta av spelet och i denna period är man även mer effektiva än i den första perioden. På under 10 minuter i den andra perioden drar HC Örnen ifrån och har en 2-6 ledning efter 08:25 spelade minuter i den andra perioden. Innan den andra perioden är slut gör HC Örnen ytterligare två mål och kan gå till periodpaus inför den tredje perioden med en 2-8 ledning.

Den tredje perioden blir en något lugnare period och känslan är att HC Örnen slår av på takten en hel del samt att man varvar detta med en del misstag vilket gör att Kumla kan göra några mål i slutskedet av perioden. Det är Kumla som lyckas vinna den tredje perioden med 2-1 och slutresultatet blir således 4-9 till HC Örnen.

I det stora hela en stabil insats där man skjuter mycket och får in en hel del mål. Dock är det fortsatt en del misstag samt att man slarvar i vissa stunder av matchen. HC Örnen drog även på sig en hel del utvisningar under matchens gång, detta är också något som måste ner då det till slut blir tufft att spela med en man mindre.

Nästa match är på fredag den 27/10 hemma mot Kungsörs IK. Mer info om den matchen kommer under veckan.